Stukadoors werkzaamheden

ONZE SPECIALITEITEN IN HET STUKADOORS VAK

STUKADOORS WERKZAAMHEDEN

 

Kwaliteit is een keuze. De mate van kwaliteit bepaald de gevoelswaarde van het eindproduct. Helemaal bij stucwerk. Of het nou gaat om Spachtelputz of het sausklaar maken van de muur. 

  • Behangklaar stucen
  • Sausklaar stucen
  • Plafond stucen
  • Sierpleister aanbrengen
  • Schuurwerk
  • Raapwerk
  • Luxere stucvarianten

HOE WERKT DAT?

 

Bij het stuken van de wanden of wel het glad pleisteren hiervan, brengen een gipslaag aan met een stucspaan. Door het gips te verdelen op de wand en deze geheel vlak en glad aan te brengen en hierna af te pleisteren, maken wij de wanden glad en strak. Op de hoeken brengen hoeksperen of wel stucprofielen aan, dit geeft bij raampartijen een strak afgewerkte uitstraling die in een lijn loopt met de raamkozijnen.

 

Indien er wanden en plafonds zijn van gipslaten brengt de stukadoor stukgaas aan op de naden van de gipsplaten - stucplaten. Inwendige hoeken van wand naar wand worden ook voorzien van stucgaas. De stukadoor zal hoeksperen ofwel hoekprofielen plaatsen op de uitwendige hoeken, zo krijg je een mooi en strak geheel en de hoeken zijn beschermd tegen een stootje. Hierna zal er bij gipsplaten een stucprimer worden aangebracht  en kan na het drogen hiervan de stuclaag worden aangebracht. 

 

Bij nieuwbouwwoningen worden de wanden bij oplevering van U woning behangklaar opgeleverd. Dat houdt in dat de wanden nog niet sausklaar zijn         en dus niet zo kunnen worden geschilderd of met latex worden gespoten.              Bij nieuwbouwwoningen werken wij machinaal met een kunsthars gebonden gipsmortel. Doordat wij deze mortel met een machine op de wanden spuiten, kunnen wij met dit product de wanden helemaal glad maken. Maar eerst zullen     wij hier inwendige hoeken van wand naar wand voorzien van stucgaas. Ook de bovenste delen van de gibowanden ( Y-tong ) die aansluiten bij het plafond zullen wij voorzien van stucgaas. Indien nodig zullen op de hoeken hoeksperen worden geplaatst, vaak is er al een deel voorbereid door de aannemer van het project. Als wij de wanden hebben glad gepleisterd zullen we deze heel fijn opschuren.           Nu staat de woning klaar om te gaan latex spuiten.

 

 

 

ONS PROCESS

01.

 

Aanvragen van een vrijblijvende offerte

 

Het aanvragen van een offerte is geheel gratis bij ons.

 

02.

 

Het opnemen van de offerte.

 

Voor iedere klus komen wij gratis bij u langs om de offerte op te nemen zodat wij een geschikte prijs kunnen uitwerken.

03.

 

Het uitvoeren van de klus.

 

Het uit voeren van de klus, doen wij zoals precies beschreven staat in de offerte ook ruimen wij onze rommel iedere dag op zodat er schoon en zo stof vrij mogelijk gewerkt kan worden.

 

04.

 

Het afronden.

 

Aan het eind van de klus lopen wij altijd samen met de klant langs al het werk, zodat alles wat afgesproken is op orden word gemaakt.